I love my life, that's why I decorate it...

Friday, 17 February 2012

Geweldige ervaring...

Hallo allemaal,

De afgelopen dagen heb ik me met name bezig gehouden met het plaatsen van SVG's en met mijn andere blog http://www.kookkrabbels.blogspot.com/. Maar nu is het weer tijd voor een layout.

In Miami heb ik gezwommen met dolfijnen. Dat was een geweldige ervaring en een grote droom die uitkwam. Wat een ontzagwekkende dieren. De televisie doet geen recht aan deze prachtige dieren. In het echt en van zo dichtbij zijn ze prachtig en hun kracht dwingt respect af. Wanneer ik weer naar Miami ga of naar een andere plek waar ik met dolfijnen kan zwemmen ga ik dat zeker weer doen. Ik heb nog heel wat foto's te scrappen van dit prachtige moment. Hier de eerste layout van een serie.

Het idee voor deze layout kreeg ik doordat ik in een boekje twee borduurpatronen voor dolfijnen vond. Al snel kwam bij mij het idee op met distress-inkt in verschillende kleuren blauw een zee te creëren en daar dan de dolfijnen op te borduren. De tekst heb ik gemaakt op mijn Gypsy en de letters komen van de Cricutcartridge Storybook. Daarna is de titel gesneden met de Cricut. De band boven in de layout heb ik gestempeld en daar heb ik kraaltjes op gemaakt. Zie hieronder het resultaat.

Laat je weten wat je ervan vindt?


De dolfijnen zijn geborduurd met verschillende kleuren blauw DMC-garen (met dank aan mijn nicht Miriam). De oogjes heb ik een zwart kraaltje voor gebruikt.


Dit is de band waar ik de kraaltjes op heb verwerkt.Vergeet ook niet dat je mijn blog kunt volgen via email. Dan mis je nooit een post van mij...

Tot gauw, groetjes, Iris

Wednesday, 15 February 2012

Van grote bomen en paddestoelen...

Hallo allemaal,

Zojuist heb ik een nieuwe SVG-file op mijn blog geplaatst. Deze SVG heb ik zelf gemaakt van een stempel. Ik heb hem speciaal gemaakt voor de onderstaande layout. Op deze foto's sta ik bij een enorm grote boom. Daar voel je je wel heel nietig bij en vandaar dat ik mezelf als een soort van kabouter heb afgebeeld. Klein detail is dat mijn zus, die er ook bij was, nog een stukje kleiner is... Kun je haar vinden?

Omdat ik het zonde vond om foto's over deze SVG te plakken heb ik hier sinds lange tijd weer eens een dubbele layout van gemaakt... Ik vind werken met dubbele layouts over het algemeen vrij beperkend en daarom ben ik daar mee gestopt. Soms, zoals in dit geval, doe ik het nog wel eens. Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf...


Het label is gemaakt met Spellbinders en de zwarte paddestoelen heb ik gesneden met de cricut en komen van de cartridge Wall Décor and more...


En hier is dus mijn zus verstopt...


Deze layout is een mooi voorbeeld van wat je met SVG's kunt doen... Uiteraard zijn er nog talloze andere mogelijkheden...

Ik hoop dat jullie het weer leuk vinden. Ik blijf het leuk vinden als jullie een berichtje achterlaten...

Tot de volgende keer, groetjes, Iris

Sunday, 12 February 2012

Verandering...

Zoals jullie misschien al is opgevallen heb ik een aantal veranderingen aangebracht aan mijn blog. Ik sluit niet uit dat er nog meer gaat veranderen. Vanaf nu kun je mijn blog volgen via email. Kijk onder het kopje volgers. Hier staat "Volg mij via email". Als je hier je emailadres invult krijg je automatisch bericht als ik weer een post op mijn blog zet. Zo mis je nooit meer een post van mij...

Groetjes, Iris

Slowly does it...

Hallo daar ben ik weer...

Is het jullie al opgevallen dat ik een aantal SVG's op de site heb gezet om te downloaden? Ik doe mijn best om heel regelmatig weer een post of SVG toe te voegen op mijn Blog. Daarnaast ben ik ook nog bezig met een tweede blog waar ik mijn favoriete recepten op wil gaan posten. Het adres is: www.kookkrabbels.blogspot.com. Op dit moment ben ik nog druk bezig met de vormgeving, maar ik hoop vandaag mijn eerste recept erop te kunnen plaatsen. Ik hoop dat jullie binnenkort ook eens op Kook Krabbels gaan kijken.

Dan nog maar even een layout die ik al een tijdje heb liggen posten. De titel van deze post slaat ook op deze layout. Toen ik in Miami was heb ik veel waterschildpadden gezien. Deze leven daar in het wild. Aangezien ik al sinds kind gek ben op schildpadden, weliswaar de landvariant maar toch, heb ik een layout gewijd aan de foto's die ik in Miami van schildpadden heb gemaakt.

De ondergrond van deze layout is lichtblauw en redelijk simpel. Met bubbeltjesplastic en witte acrylverf heb ik in twee hoeken gestempeld. De randen heb ik daarna aangezet met Forest Moss distressinkt. Ik kan het niet laten om randen aan te zetten met distressinkt of op een andere manier te bewerken. Ik vind dat de kleuren dan mooier in elkaar overlopen. De leuke randen heb ik gemaakt met een Martha Stewartpons en de tekst heb ik gesneden met de cricut en de cartridge Storybook.Op de tekst heb ik met een witte pen een stiksel getekend. Ik vind dat altijd een heel leuk effect hebben en het maakt het geheel gewoon net wat gezelliger. Rechtonderin heb ik een ronde tag geplaatst met de tekst "Slowly Does It". Deze tag past qua kleur perfect bij de layout, maar doordat ik hem heb afgewerkt met een beetje transparante lak valt hij wat meer op. Ook heb ik de tag met 3D tape op de layout geplakt om hem wat meer naar voren te laten komen.


De letters in detail...


De tag...


Dat was het weer voor nu. Ik ga nog even verder met mijn nieuwe blog... Hopelijk zie ik jullie daar ook. Vergeten jullie niet om volger te worden? Dat zou ik heel leuk vinden.

Tot gauw, groetjes, Iris

Friday, 10 February 2012

Feestje...

Gisteren waren Marcel en ik 7 jaar getrouwd. Marcel had mij verrast door vrij te nemen en een dagje uit te plannen. Hij had geregeld dat de kinderen zouden overblijven en na school naar mijn ouders zouden gaan. Wij zijn samen naar het gemeentemuseum in Den Haag geweest, naar de tentoonstelling XXSmall. Dit gaat over de geschiedenis van het poppenhuis. Ja, weer een andere hobby van mij... Daarna zijn we naar het Omniversum gegaan waar we de "Dolphin"film hebben gezien. Marcel had dit allemaal in het geheim al voorbereid... Echt zo leuk... 's Avonds thuis hebben we lekker samen gekookt en gegeten. Hij had zelfs al het menu bedacht en wilde ook koken voor mij, maar samen is ook gezellig. Lekker gegeten dus en daarna de kindjes opgehaald.

Lieve Marcel, het was een hele leuke dag. Dank je wel... XXX

Wednesday, 8 February 2012

Terug in de tijd...

En dan nu een sprongetje terug in de tijd...

Een poos geleden heb ik een album geplaatst dat ik had gemaakt voor mijn moeder naar aanleiding van haar 65ste verjaardag. Ik heb nog een layout gemaakt die ik nog niet heb gepost. Dit is het voorblad van het album geworden.

 Ik vind hem heel bijzonder geworden. De vorm van het "vogelhuisje" heb ik uit een boek met patronen voor klokken. Het paarse dak heb ik met 3d tape erop gezet om wat diepte te creëren. Met de Olba-tang de bloemen gemaakt en met disstress inkt de zijkanten gekleurd en gestempeld. Al met al een erg leuk project om te maken. Wat vinden jullie ervan? Remember: ik vind het leuk om reacties te krijgen op mijn werk.
Voor diegene die interesse hebben in het patroon van de klok, mail me even. Bij veel belangstelling zal ik hem ook als SVG op het blog zetten.


Hieronder twee detailfoto's. Op de eerste het vogeltje dat ik eerst heb gestempeld en toen heb uitgeknipt, voor de diepte heb ik het vogeltje ook met 3D-tape opgeplakt. Verder een goede kijk op de Olba-bloemetjes.


Op de laatste foto is te zien dat het dak wat hoger ligt dan de rest en de diepte die daarmee gecreëerd wordt. Zoals je ziet heb ik het dak ook nog afgewerkt met strasssteentjes.


Deze layout ben ik best trots op. Ik hoop dat jullie hem ook leuk vinden.

Ik ga nu even een spelletje skip-bo met Lara spelen...

Tot later...

Groetjes, Iris

Tuesday, 7 February 2012

Nieuwe Tote yeahhhh....

Ik heb de smaak te pakken en ik post dus nog even een fotootje van de tote die ik een paar weken terug op de beurs in Bleiswijk heb gekocht. Ik was al een hele tijd op zoek naar deze tote en ik ben blij dat ik hem gevonden heb...Dit is werkelijk een fantastische tote waar ik al mijn tooltjes en troepies in kwijt kan en dan nog heb ik ruimte over...

Niet echt een boeiende post, maar ik ben er gewoon zo blij mee...

Volgende post bevat weer wat layouts. Ik heb nog wel wat op de plank liggen. Daar ga ik morgen foto's van maken. Vanavond lekker vroeg naar bed. Het is zo koud buiten dat ik zelfs binnen niet echt warm kan worden. Van mij mag het weer snel lente worden...

Tot gauw, groetjes, Iris

En dan nu... Taart...

Naast het scrappen vind ik het leuk om taarten te maken. Ik doe dat alleen voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen en jubilea. Hieronder de taart die ik gemaakt heb voor Lara toen ze vijf werd afgelopen oktober.

Op deze foto ben ik bezig om het marsepeinen plaatje voor op de taart te maken. Dat doe ik altijd enkele dagen van tevoren. Het plaatje kun je namelijk in de vriezer gewaren tot je de taart maakt.


Hier is het plaatje deels af. Kun je al zien wat het wordt? Lara is hier in ieder geval gek van...


Lara d'r verjaardag is aangebroken en de taart is af. Hij is goed gelukt en Lara vond hem erg mooi.


Eet smakelijk....

Tot gauw, Iris

Sunday, 5 February 2012

A Little bit of History

Hallo,

Zoals ik al in een eerdere post heb verteld is in 2009 mijn moeder 65 jaar geworden. Omdat ik dit een memorabele leeftijd vond heb ik als verrassing een scrapalbumpje gemaakt voor haar met als onderwerp haar leven.

Hieronder de foto's...

Dit is de voorkant van het album. De kaft is gemaakt van karton. Eerst heb ik met gesso bloemen op rechtsonder gemaakt door middel van mallen die ik heb gesneden met de cricut. Vervolgens heb ik de hele kaft geverfd met Cracklepaint. Het album is bij elkaar gebonden met de Zutter Bind-It-All. Aan de ringen heb ik allemaal lintjes geknoopt. Ik ben gek op klokken en dit is natuurlijk een prachtig project op klokken bij te gebruiken. Deze stempel van een klok heeft dan ook een centrale plek op de layout gekregen.


Op de volgende foto zie je de bloemen die gecreëerd zijn met gesso en cracklepaint in detail. 

Zoals ik eerder al meldde vind ik het leuk om borduren op papier te combineren met het scrappen. Hier weer een voorbeeldje daarvan. Vaak is het ook handig om het borduren te gebruiken als je een een lege plek in je layout hebt en niet echt weet wat je ermee moet... 
Dit album heb ik met veel plezier en liefde voor mijn moeder gemaakt. Ik hoop dat ze er vaak met plezier in mag kijken.

Tot snel, Iris