I love my life, that's why I decorate it...

Wednesday, 7 March 2012

En maar weer een dolfijntje...

Hallo lieve scrappers,

Na een weekje griep en keelontsteking ben ik weer helemaal opgeknapt. Ik ben dus ook weer lekker aan het scrappen geslagen... Ik had al de hele week het idee voor deze layout, maar de puf niet om het uit te voeren. De afgelopen twee dagen ben ik lekker aan de slag gegaan en nu ben ik zover dat ik het resultaat kan plaatsen op mijn blog.

Ik heb weer verschillende technieken met elkaar gecombineerd. Ik ben begonnen met uit plastic sheets, de letters te snijden met mijn Cricut. Hiervoor heb ik het lettertype Chalk gebruikt en Sure Cuts A Lot. De golfjes heb ik gemaakt met de stans "Decorative Swirl" van Sizzix. Deze heb ik laatst op de tweedehandsbeurs bij de Scrapheap (www.descrapheap.nl) gekocht. Met bovenstaande techniek heb ik dus mijn eigen masks gemaakt.

De letters en de golfjes heb ik met wat fotolijm op een wit vel cardstock gelegd. Daarna ben ik gaan glimmermisten. Vervolgens heb ik de masks verwijderd en de achtergebleven lijm "weggerold". Het fijne aan fotolijm is dat het niet permanent is. Ik gebruik het ook vaak bij paperpiecing of ik smeer het over de dubbelzijdige tape als ik zeker wil weten dat iets exact op de goede plaats komt. Op deze manier kun je dan toch nog een beetje schuiven... Tip van de week...!!!

De dolfijnen heb ik gemaakt met Inkscape en Sure Cuts A Lot. Het plaatje heb ik gevonden op internet. Ik heb de dolfijn uitgesneden en de losse dolfijn opzij gelegd. Ik heb het vel papier waar ik hem uitgesneden had gebruikt als mal. Ik heb de mal op het papier gelegd zodat het net lijkt of de dolfijn uit de golven springt. Uiteraard moet je dan de golven weer even afdekken. Vervolgens heb ik de dolfijnen er met distressinkt op getamponeerd. Voor de oogjes van de dolfijnen heb ik een kraaltje gebruikt.

Verder natuurlijk de foto erbij en de lege hoekjes gevuld met een borduurseltje. In principe een redelijk simpele layout, maar het resultaat is erg leuk vind ik zelf. Laten jullie weten wat jullie ervan vinden?
Hier een dolfijn in detail... Het borduurwerk heb ik afgewerkt met kraaltjes...


 Het project waar ik nu mee bezig ben is een ronde kaart met als thema Cambridge... Zodra deze klaar is zal ik hem plaatsen. Hou mijn blog dus in de gaten....

Creatieve groeten en tot de volgende keer, Iris

No comments:

Post a Comment