I love my life, that's why I decorate it...

Monday, 14 February 2011

Album voor mijn moeder

Hallo allemaal,

Op dit moment ben ik een album voor mijn moeder aan het maken. In 2009 is ze 65 geworden en zijn we met het hele gezin een dagje uit geweest. Mijn moeder vroeg mij om van de foto's een album te maken en dat doe ik dan natuurlijk met liefde.
Op de tweede pagina staan mijn lieve ouders als centraal middelpunt. De letters die ik heb gebruikt, TTF-font Bernard MT Condensed, heb ik gesneden met mijn Cricut en Sure Cuts A Lot. Dit is mijn favoriete programma op de computer omdat je alle plaatjes die je wilt kunt snijden hiermee.
De letters heb ik geëmbossed met dots en daarna gekleurd met distress-inkt. Letters snij ik overigens meestal gewoon uit wit papier (linnenpapier van de Action) en kleur ze daarna zelf.Over de layout hieronder ben ik niet compleet tevreden. Ik laat het maar even voor nu en kijk er later nog een keer naar. De stapel kopjes heb ik gemaakt met een stempel van het blad "Craftstamper". een blad dat ik van harte kan aanbevelen.Dit zijn de kopjes in detail...Deze layout heb ik gemaakt met een mal van "More than Memories". Ik vind het heel leuk om te werken met deze mallen. Je kunt echt de details van de foto's naar voren laten komen, aan de andere kant kun je ook veel foto's op een pagina kwijt. Soms heb ik teveel foto's van een onderwerp, maar wil ik alle foto's gebruiken. Dat is dat een goede oplossing.
In het midden van deze layout heb ik bladeren geplakt die ik heb gemaakt met verschillende soorten ponsen. De vogel is gemaakt met een stans van Tim Holtz. Deze heb ik gekleurd met alcohol-inkt.
Ik vind het heel leuk om de stansen van Tim Holtz te gebruiken. Het jammere van het gebruik van deze stansen vind ik dat ze vaak niet de goede maat zijn. Dan zijn ze net te groot of te klein. Hier heb ik een oplossing voor gevonden. Ik heb de stansen die ik heb uitgestanst uit zwart papier. Vervolgens heb ik deze stansen ingescant in mijn computer en er een SVG-file van gemaakt met behulp van Inkscape (Dit is een heel fijn programma omdat je van ieder willekeurig plaatje een file kan maken die je kunt snijden). Deze SVG-file kan ik uitsnijden met mijn Cricut en Sure Cuts A Lot. Ik kan hem dan uitsnijden in elke maat die ik wil. Op de bloemen in het middelste vlak heb ik parels gemaakt met parelpennen. Ook al een favoriet van mij. het grote voordeel van deze parelpennen vind ik dat je er prachtige parels mee kunt maken en het veel goedkoper is dan de blaadjes met pareltjes die je kant en klaar koopt.


Dit is de vogel in detail...


Op deze pagina heb ik ook een mal van "More than Memories" gebruikt. Eén van de foto's staat een bij op. Ik hou van spelen met woorden en zo ontstond de tektst "Bee Together". Ik heb de tekst gemaakt ik Sure Cuts A Lot (Scal). De font die ik heb gebruikt is Bellbottom en 42. Plak de tekst allemaal aan elkaar in Scal en je hebt een leuke tekst voor bij je layout.

Die dag hadden we ook een "High Tea" gepland. Dat is thee drinken met allerlei soorten cakejes, broodjes, scones en nog meer heerlijke zoetigheid. Zo kwam ik op het idee om een cupcakestandaard te maken. Voor de cupcakes heb ik een malletje gebruikt dat ik door te googelen op internet vond. Tot slot heb ik de tekst op de slagroom gezet.

Mijn inspiratie voor deze layout was een muur met allemaal ingelijste schilderijtjes en foto's eraan. Ik kreeg het niet voor elkaar om alle foto's zodanig op maat te krijgen dat ik vier even grote passe-partouts kon gebruiken. Dus heb ik het op deze manier opgelost. Het leuke met deze passe-partouts is dat ze echt heel goedkoop zijn (ik koop ze bij de Xenos). Terwijl ik met de layout bezig was kreeg ik een heel leuk idee dat ik meteen heb uitgeprobeerd. Ik heb de passe-partouts geëmbossed in mijn bigshot. Ik wist niet of het zou werken, maar dat deed het ik vind het resultaat geweldig. Nadat ik ze geëmbossed heb, heb ik ze gekleurd met disstress-inkt. Zie hieronder het resultaat. Ik vind het echt geweldig geworden...

Een detailfoto van de bloemen


Deze layout gaat over mijn twee zussen en mij. Aangezien de foto's gemaakt zijn tijdens de "High Tea" heb ik geprobeerd er een beetje sjieke layout van te maken.Deze foto is van het hele gezin. Natuurlijk heeft moet deze foto een prominente plaats in het album hebben en daarom heb ik er een hele pagina aan gewijd. Alle stukken papier en de foto heb ik op de achtergrond genaaid. Ik heb geprobeerd om dit met mijn naaimachine te doen, maar dat lukte helaas niet en dus heb ik het allemaal met de hand gedaan.

Als je goed kijkt zie je dat ik onder de stoffen bloemen ook een bloem op het papier heb geborduurd.
Ik vind het leuk om te borduren op papier en ik doe dat dan ook vaak op mijn layouts. Ik hou er van om verschillende technieken op deze manier te combineren.


Op de volgende layout heb ik een mal gebruikt van Crealies. Ik vind dit een heel leuk ontwerp en heb deze mal al vaker gebruikt. De onderste bladen van de bloem heb ik gemaakt met Glossy Finished wit papier die ik heb gekleurd met alcoholinkt. In twee hoeken heb ik een hele mooie stempel gebruikt van een swirl. In deze stempel zitten stippels die ik gevuld heb met mijn parelpennen.


Dit is een close-up van de stempel.Leuk dat je langskwam... Groetjes, Iris

1 comment:

  1. Hoi Iris,
    Leuk dat je nu ook een blog hebt.Je layouts voor het album van je moeder zijn erg mooi geworden.
    Groetjes Miriam.

    ReplyDelete